U bevindt zich: Over de RSZK > Nieuws

Nieuws

Alle actualiteiten die met de RSZK of de zorg in het algemeen, te maken hebben.

Cliëntenmagazine t Kaatje is uit

In deze editie o.a.: Wennen aan de veranderende zorg, Mantelzorg in de oorlog, afscheid van dirigente Mw. J. Groenen en prachtige kerstverhalen.


Lees verder

Hoe verandert mijn zorg?

Er verandert veel in de zorg voor ouderen en langdurig zieken. Dat weet u misschien al uit de krant of via tv. En als u al zorg van ons ontvangt, heeft u hierover mogelijk al contact gehad met uw eerste contactpersoon. Wat zijn naar verwachting de gevolgen van deze veranderingen voor uw zorg?
Lees verder

Partijen onderzoeken ontwikkelingen in centrum Reusel

Op 6 november hebben Woningstichtingen Wooninc. en De Zaligheden, zorginstelling RSZK en gemeente Reusel-De Mierden de intentie uitgesproken om samen te onderzoeken hoe zij het zuidelijke deel van het centrum van Reusel verder kunnen ontwikkelen.


Lees verder

Wijkzuster van vroeger is terug

Dat was te lezen in de bijlage 'De Gezonde Mens' van het Eindhovens Dagblad van 4 november jl.  In die bijlage stond een reportage over de wijkzuster 'nieuwe stijl'.
Lees verder

RSZK Confectieatelier winnaar CZ Zorgprijs 2014

De winnaars van de CZ Zorgprijs 2014 zijn bekend. 'Het confectieatelier', heeft de eerste prijs gewonnen. Dit is een initiatief van de RSZK samen met ROC beroepsopleiding Mode. 'Het confectieatelier' is een plek waar ouderen samen met studenten nieuwe of aangepaste kleren kunnen maken.
Lees verder

Genieten met zorg en aandacht

De Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis staan volledig in het teken van beleven en genieten. Op bijzondere locaties in Nederland en inclusief volledige zorg en aandacht afgestemd op uw persoonlijke situatie. Omdat het Rode Kruis vindt dat iedereen recht heeft op een onbezorgde vakantie die bij hem of haar past.
Lees verder

RSZK zoekt vrijwilligers voor wandelclub

Voor de wandelclub van RSZK Merefelt zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers. Er zijn veel cliënten die willen deelnemen aan deze gezellige activiteit, maar er zijn op dit moment te weinig vrijwilligers om iedereen te kunnen laten meedoen.
Lees verder

Gouden PREZO keurmerk uitgereikt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 5 juni jl. heeft RSZK Hulp bij het huishouden het PREZO Gouden Keurmerk ontvangen uit handen van de heer M. v.d. Made van kwaliteitsinstituut Perspekt.
Lees verder

RSZK Jaarbericht 2013 staat online

Het jaar 2013 is voor de RSZK opnieuw een enerverend jaar geweest. Er zijn talloze maatregelen aangekondigd over ingrijpende veranderingen in de zorg. Wij zijn daarom gestart met een transformatieproces en er hebben zich zowel in- als extern tal van ontwikkelingen voorgedaan, waarop de organisatie steeds op een verantwoorde en passende manier heeft gereageerd.
Lees verder

Mantelzorgsalon in RSZK Merefelt Veldhoven

Zorg geven aan een familielid of kennis gebeurt soms automatisch. Je voelt je betrokken en je wilt er graag zijn voor de ander. Toch is het geven van zorg niet vanzelfsprekend en kan dit je ook een hoop energie kosten. Onverwachts komt er bij het geven van zorg veel kijken. Het kan prettig zijn om er zo nu en dan even tussenuit te gaan en je verhaal met anderen te delen.
Lees verder

Sparen bij Hubo Eersel voor RSZK Kerkebogten


Vanaf nu heeft RSZK een eigen sponsorkoker bij de Hubo in Eersel.
Wanneer je inkopen doet bij de Hubo deponeer dan je kassabon (vraag bij de kassa om een duplicaat) in de speciale Hubo-sponsorkoker van RSZK Kerkebogten.
Lees verder

Zwemclub RSZK Merefelt

Iedere week gaan medewerkers van RSZK Merefelt zwemmen met senioren in zwembad D'n Ekkerman in Veldhoven. De opzet is zwemmen met een vast maatje, het opbouwen van vriendschap en je veilig voelen in het water.Lees verder

Gouden PREZO Keurmerk voor RSZK Hulp bij het huishouden

In december 2013 heeft RSZK Hulp bij het huishouden het Gouden PREZO Keurmerk ontvangen. PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg. De toekenning van dit keurmerk geschiedt door het onafhankelijke en geaccrediteerde kwaliteitsinstituut Perspekt.
Lees verder

Vanaf 1 februari een internationaal rekeningnummer

Vanaf 1 februari 2014 betaalt iedereen in Europa met zijn/haar internationale rekeningnummer (IBAN). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige nummer. Ook voor de incasso van bedragen maken wij gebruik van IBAN.
Lees verder

Beweegtuin in beweging

Afgelopen zomer werd de beweegtuin van RSZK Merefelt feestelijk geopend. Maar de beweegtuin blijft zoals het hoort in beweging. Zo zal er over een poosje nog een mooi onderdeel  aan toegevoegd worden, namelijk een prachtige bank gemaakt door studenten van Sondervick.
Lees verder

Geheugen Bewaar Service’ bij RSZK Merefelt in gebruik genomen

‘‘Bewaar de herinneringen die je NU nog hebt over het VERLEDEN, voor de TOEKOMST’.
Dat is het doel van de Geheugen Bewaar Service die op dinsdag 26 november jl. officieel in gebruik werd genomen bij RSZK Merefelt.
De Geheugen Bewaar Service is een samenwerking tussen de RSZK en drie culturele instellingen in Veldhoven: Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis, Geheimen van Veldhoven en museum ‘t Oude Slot en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Dela fonds, Fonds Nuts/Ohra, Stichting RCOAK en Stichting Mooier Merefelt.
Lees verder

Eerste Beursvloer Eersel zeer succesvol!

RSZK is één van de founders van Beursvloer Eersel. Gisteren heeft de 1e editie van dit evenement plaatsgevonden. In totaal zijn er 92 deals gesloten met een waarde van ruim € 71.000.
Lees verder

RSZK biedt huishoudelijke hulp en comfortdiensten aan op particuliere basis

Vanaf 1 november biedt de RSZK, onder de naam ‘Huishoudelijke Hulp & Co’, op particuliere basis, huishoudelijke hulp en comfortdiensten aan voor iedereen. Ouderen, mantelzorgers maar bijvoorbeeld ook tweeverdieners met jonge kinderen kunnen gebruikmaken van deze nieuwe dienst.


Lees verder

Omroep Brabant doet verslag van transformatieproces RSZK

De herstructurering van de zorg heeft grote gevolgen voor zorgorganisaties en dus ook voor de RSZK.
Op 24 oktober doet Omroep Brabant verslag van de veranderingen in de zorg en de consequenties voor de RSZK.


Lees verder

De zorg verandert; de RSZK verandert mee. Hoe de RSZK zich voorbereidt op de toekomst

De zorg en ondersteuning voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken gaat in Nederland op de schop. In de nieuwe rolverdeling bekijken mensen eerst: wat kan ik zelf doen, wat kan ik zelf betalen en wat kan ik vragen aan mijn familie en aan mensen uit mijn omgeving?
Lees verder

Schitterend feest voor 100-jarige bewoner van RSZK t' Hofhuys

Namens het gemeentebestuur van Bergeijk en de dorpsraad van Luijksgestel bood de burgemeester van Bergeijk de Heer Driek van de Vondervoort op donderdagmiddag 13 oktober, op de honderdste verjaardag van de Heer Joan Jansen, hem een prachtige bank met inscriptie aan in de achtertuin van Lucia in Luijksgestel waar de bank ook geplaatst is.


Lees verder

RSZK Merefelt organiseert diverse activiteiten op zaterdag 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober is de internationale dag van de palliatieve zorg. Op deze dag organiseert hospice Merefelt in RSZK Merefelt van 13.00 - 16.00 uur diverse activiteiten. Palliatieve zorg betekent zorg in de laatste fase van het leven. Tijdens deze dag willen we mensen bewust maken van de mogelijkheden. Veel mensen kennen namelijk niet de juiste wegen en moeten hierdoor onnodig lang zoeken naar geschikte hulpverlening.
Lees verder

Tandemkanjers

Na een week van pasta eten, goede nachtrust en vooral veel trainen, was het afgelopen weekend dan zo ver; de tandemtocht ‘2bike4alzheimer'. Een 24-uurse fietstocht, met de doelstelling om per tandem 400 kilometer af te leggen en geld op te halen voor onderzoek naar dementie bij jonge mensen.
Lees verder

De avond van de dementie

Op 26 september en 8 oktober organiseert de RSZK in samenwerking met de Rabobank de ‘Avond van de dementie.’ De avonden vinden plaats in het auditorium van het Rabobankkantoor in Bladel.


Lees verder

Filmpje over hervormingen in de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs een filmpje gepubliceerd waarin de Staatssecretaris uitlegt wat de hervormingen in de langdurige zorg gaan betekenen.
Lees verder

Bekijk hier het Vitaal Journaal met Myrna Goossen

Het ActiZ Vitaal Journaal is een nieuw interactief online journaal dat gemaakt wordt in het kader van de campagne "Het Nieuwe Ouder Worden". Het Vitaal Journaal wordt gepresenteerd door Myrna Goossen (bekend van o.a. KoffieMAX en Aperitivo). 
 

Lees verder

Beweegtuin RSZK Merefelt feestelijk geopend

Op dinsdag 2 juli is de nieuwe beweegtuin voor ouderen in Woonzorgcentrum RSZK Merefelt geopend door mevrouw Blakenburg (cliente van de RSZK), wethouder Maarten Prinsen en Dianne Engels (namens Stichting Mooier Merefelt). Mede dankzij de steun en hulp van de gemeente Veldhoven, Wijkplatforms, Stichting Mooier Merefelt en het Sondervick College is deze beweegtuin gerealiseerd.
Na de officiele opening werden de diverse beweegtoestellen enthousiast uitgetest door het groot aantal aanwezigen.


Lees verder

Beursvloer Bladel genomineerde voor Brabantse Kempen Trofee 2013

Beursvloer Bladel was een van de genomineerden voor de Brabantse Kempen Trofee 2013 die op 30 juni jl. tijdens het Brabantse Kempen Festival werd uitgereikt. De RSZK is mede-organisator geweest van Beursvloer Bladel.
Lees verder

2 juli a.s. Opening beweegtuin voor ouderen RSZK Merefelt Veldhoven

Op dinsdag 2 juli a.s. wordt de nieuwe beweegtuin voor ouderen in Woonzorgcentrum RSZK Merefelt geopend. Mede dankzij de steun en hulp van de gemeente Veldhoven, Wijkplatforms, Stichting Mooier Merefelt en het Sondervick College is deze beweegtuin gerealiseerd.


Lees verder

RSZK opent Dorpsservicepunt in Luyksgestel

Sinds 10 juni 2013 is het Dorpsservicepunt van de RSZK in de Kerkstraat van Luyksgestel geopend. Van maandag tot en met vrijdag staan medewerkers van de RSZK klaar om uw vragen op het gebied van zorg- en dienstverlening van de RSZK te beantwoorden. Indien noodzakelijk kunnen onze medewerkers direct zaken voor u regelen.
Lees verder

Eerste RSZK-medewerkers volgen simulatie dementie

Vandaag hebben de eerste RSZK-medewerkers (van intotaal 100 medewerkers) ervaren hoe het is om dementie te hebben. De simulatiecabine van Into D'mentia is namelijk vanochtend geplaatst aan de achterzijde van RSZK Floriaan in Bladel.


Lees verder

De heer Somers viert 100e verjaardag

De heer Somers, woonachtig in Veldhoven en cliënt van de RSZK, viert dinsdag 11 juni zijn 100e verjaardag.
Lees verder

15 juni: Open Dag bij samenwerkingspartner WVK-groep Bladel

Graag willen we de open dag bij de WVK-groep Bladel bij u onder de aandacht brengen. Deze wordt gehouden op zaterdag 15 juni, van 10 tot 16 uur.
Lees verder

RSZK laat 100 medewerkers zelf ervaren wat het is om dementie te hebben

Dementie is een ingrijpende ziekte. Het is vaak lastig te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan; waarom hij of zij soms anders reageert en welke emoties daarvan de oorzaak zijn.
De RSZK hecht er veel waarde aan dat juist de medewerkers zelf ervaren wat het is dementie te hebben en hierdoor nog betere zorg kunnen verlenen aan mensen met dementie. Maar liefst 100 medewerkers worden getraind in de simulatiecabine van Into D’mentia.


Lees verder

Dianne Engels sprak op landelijk In voor Zorg!-congres

Op maandag 27 mei jl. heeft Dianne Engels, lid Raad van Bestuur van de RSZK, gesproken tijdens een landelijk congres van In voor Zorg!. Voor allen die betrokken zijn bij de besluitvorming over veranderingen in de langdurige zorg en ondersteuning. Tijdens dit congres stond de hervormingsagenda voor de langdurige zorg én de impact hiervan op zorgorganisaties centraal.
Lees verder

Opening Dementiecafé Veldhoven

Op dinsdag 28 mei wordt in Veldhoven het Dementiecafé geopend. De RSZK is een van de partners van dit initiatief. Het dementiecafé is er voor de (beginnend) dementerende, de familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.


Lees verder

RSZK Hulp bij het Huishouden genomineerd voor 'De Handreiking 2013'!

RSZK Hulp bij het Huishouden is door de Stichting Levensverhaal genomineerd voor de prijs ‘De Handreiking 2013'. Deze prijs is voor bedrijven die werkzoekende(n) een bijzonder mooie kans hebben geboden om (wederom) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Door op een eigen, unieke wijze invulling te geven aan het vinden en benutten van de mogelijkheden die de arbeidsmarkt te bieden heeft.
Lees verder

Fotoverkiezing: Opa of Oma van de Maand

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen is gestart met een online fotoactie. Als kind, kleinkind, neefje of nichtje vind je jouw opa of oma natuurlijk de leukste en liefste opa of oma ter wereld. Of bent uzelf de grappigste Opa of Oma? Grijp dan nu je kans om de wereld te laten zien dat je gelijk hebt!
Doe mee met de RSZK fotoverkiezing: Opa of Oma van de Maand!

Lees verder

Jubileum RSZK Kempenland zéér geslaagd

Op 15 mei jongstleden was het precies 50 jaar geleden dat de deuren van RSZK Kempenland opengingen.
Lees verder

RSZK Kempenland bestaat 50 jaar

Vandaag, woensdag 15 mei, bestaat RSZK Kempenland 50 jaar! De cliënten, medewerkers en vrijwilligers worden vandaag extra verwend!
Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw De Bruijn

Uit handen van burgemeester Swachten ontving Bertha de Bruijn, bewoonster van woonzorgcentrum RSZK Kempenland in Bladel, vrijdagochtend 26 april een Koninklijke onderscheiding. Hiermee is zij nu 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'.


Lees verder

RSZK organiseert Beursvloer Bladel 13 juni a.s.

De RSZK is één van de founders van de 1e editie van de Beursvloer in de gemeente Bladel. Samen met de gemeente Bladel, het GOW en de ondernemersvereniging OBGB organiseert de RSZK een maatschappelijke Beursvloer op 13 juni in het Pius-X College.

Lees verder

Zorgboerderij Ganzestart en Ganzehoeve viert feest!

Deze maand bestaat Zorgboerderij Ganzestart en Ganzehoeve 5 jaar. Deze zorgboerderij in Hapert is onderdeel van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK). Ter gelegenheid van deze vijfde verjaardag worden deze week diverse feestelijke activiteiten voor de cliënten georganiseerd. 


Lees verder

RSZK start onderzoek naar eten en drinken

 Lekker eten vinden we allemaal belangrijk. Zeker voor onze cliënten is de maaltijd vaak één van de hoogtepunten van de dag. Samen eten en drinken zorgt voor gezelligheid, maar kan ook bijdragen aan het voorkomen van ondervoeding en verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen.
Lees verder

Open dag Zorgboerderij Mc Sweeney's 7 april a.s.

Zorgboerderij Mc Sweeney's in Vessem opent op 2 april voor het eerst haar deuren. Deze zelfstandige zorgboerderij houdt voor geinteresseerden op 7 april a.s. een open dag van 11-15 uur.Lees verder

Brochure 'Alles op een rijtje' voor iedereen die met dementie te maken heeft

Alles op een rijtje is een brochure, speciaal ontwikkeld voor dementerenden en hun naasten. Maar ook voor hulpverleners is dit een handig naslagwerk.


Lees verder

Mantelzorgpas voor mantelzorgers in Waalre

Wat als je als mantelzorger in het ziekenhuis beland en je licht dementerende partner zit alleen thuis? Veel mantelzorgers gaan met een bezwaard gevoel snel een boodschap doen.
Voor die situaties is er nu de mantelzorgpas!


Lees verder

Zorgsite: handig hulpmiddel voor mantelzorgers

Inwoners van de gemeente Veldhoven kunnen gebruik maken van een handig hulpmiddel om op een eenvoudige manier een bezoek- en zorgrooster te maken, voor zichzelf of voor anderen waarvoor zij zorgen. 


Lees verder

RSZK richt met collega-zorginstellingen informatiepunt dementie op

Voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en zijn familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom heeft de RSZK samen met een aantal collega-zorginstellingen uit de regio, een informatiepunt dementie opgericht.


Lees verder

RSZK werkt met gemeente samen aan 'Dementievriendelijke gemeente Bladel'

In 2030 zal het aantal mensen met dementie in Bladel meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van 2012. De Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie schat het aantal dementerenden in 2030 in de gemeente Bladel op 585.
Daarom heeft wethouder Veldhuizen als één van de eerste Brabantse wethouders de Intentieverklaring ‘Dementievriendelijke gemeente Bladel’ ondertekend. De RSZK is onderdeel van het Netwerk Dementievriendelijke gemeente Bladel en werkt hierin samen met de gemeente.


Lees verder

RSZK gaat samenwerken met WVK-groep Bladel

De RSZK en WVK-groep gaan samenwerken in het project Functiecreatie. De organisaties willen de werkdruk in de verpleeg- en verzorgingshuizen van de RSZK verminderen.


Lees verder

7 RSZK-vrijwilligers ontvangen vrijwilligerspenning Waalre

Maar liefst 7 RSZK-vrijwilligers hebben op 12 december jl. een vrijwilligerspenning ontvangen, uitgereikt door burgemeester De Wijkerslooth van Waalre.
Lees verder

RSZK zoekt cliëntvertrouwenspersoon voor RSZK Kerkebogten Eersel

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen zoekt per 1 januari 2013 voor RSZK Kerkebogten, te Eersel, een cliëntvertrouwenspersoon.


Lees verder

Bouw groepswoningen in RSZK Kerkebogten Eersel

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) is aan ’t Gebint in de wijk Kerkebogten in Eersel begin november gestart met de realisatie van vier groepswoningen voor kleinschalige verpleeghuiszorg. Deze woningen zullen onderdak gaan bieden aan 28 cliënten van de RSZK.


Lees verder

RSZK: één van de drie pilot organisaties voor het project Functiecreatie in de V&V!

De komende jaren worden de Verpleeg- en Verzorgingshuizen (V&V) geconfronteerd met een stijgende zorgvraag en een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, met name op niveau 3 en hoger. V&V instellingen staan daarmee voor de uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken en het huidige personeel te binden. Voor de sector Sociale Werkvoorziening (SW) is het van belang om medewerkers in het reguliere werkveld te plaatsen.

Deze ontwikkelingen zijn aanleiding geweest voor het onderzoekscentrum Disworks, dat is verbonden aan de Universiteit van Maastricht, om het project Functiecreatie te ontwikkelen.Lees verder

In najaar filmopnames bij de RSZK

In het najaar vinden er bij de RSZK filmopnames plaats. De RSZK is druk bezig om van alle locaties een film te maken waarin een beeld wordt gegeven van de faciliteiten en woon- en leefomgeving.
Lees verder