U bevindt zich: Over de RSZK > Nieuws

Nieuws

Alle actualiteiten die met de RSZK of de zorg in het algemeen, te maken hebben.

Sparen bij Hubo Eersel voor RSZK Kerkebogten


Vanaf nu heeft RSZK een eigen sponsorkoker bij de Hubo in Eersel.
Wanneer je inkopen doet bij de Hubo deponeer dan je kassabon (vraag bij de kassa om een duplicaat) in de speciale Hubo-sponsorkoker van RSZK Kerkebogten.
Lees verder

Leerlingen Sondervick Collega maken parkbank beweegtuin

Leerlingen van het techniekplein van Sondervick College hebben dinsdag 8 april de parkbank geplaatst die zij hebben gemaakt voor de beweegtuin van RSZK Merefelt. Dit project is onderdeel van de beweegtuin aan de Kerkakkerstraat, bij woonzorgcentrum RSZK Merefelt. In de tuin zijn meerdere toestellen geplaatst waar cliënten van de RSZK én senioren uit de omgeving met en zonder begeleiding oefeningen kunnen doen.
Lees verder

Nationale Pannenkoekendag bij de RSZK

Op vrijdag 28 maart was het Nationale Pannenkoekendag. Leerlingen uit de bovenbouw bakten, met hulp van juffen, meesters, vaders, moeders en vrijwilligers, pannenkoeken voor ouderen in de RSZK woonzorgcentra.
Lees verder

Zwemclub RSZK Merefelt

Iedere week gaan medewerkers van RSZK Merefelt zwemmen met senioren in zwembad D'n Ekkerman in Veldhoven. De opzet is zwemmen met een vast maatje, het opbouwen van vriendschap en je veilig voelen in het water.Lees verder

Donderdag 10 april Alzheimer Café Eersel

Het Alzheimer Café verzorgt maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Deze gratis bijeenkomsten worden gehouden in Ontmoetingscentrum De Eikenburg in Eersel, steeds op de 2e donderdag van de maand.
Lees verder

Grootste vrijwilligersactie NL-Doet bij de RSZK

Op vrijdag 21 maart werden bewoners van diverse RSZK woonzorgcentra verrast met gezellige activiteiten. Vrijwilligers van o.a. de Rabobank hadden in samenwerking met RSZK Welzijn programma's samengesteld waarin de gezelligheid voorop stond.
Lees verder

Groot succes open dag RSZK Kerkebogten

Op 15 maart opende RSZK Kerkebogten de deur voor het publiek. Deze open dag in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn werd zeer druk bezocht door zowel jong als oud. Naast informatiestands over o.a. RSZK Thuiszorg, de woonzorgcentra van de RSZK  en dagactiviteiten kon men zich ook laten informeren.......
Lees verder

Eerste uitgave magazine 't Kaatje 2014

In deze eerste uitgave van 2014 o.a. informatie over een bedevaart naar Banneux, ergotherapie en het geheugen, de hobby van Kees Verhagen (90 jaar, bewoner van RSZK Kerkebogten) en nieuws over de veranderingen in de zorg.
Lees verder

RSZK Kerkebogten zet deuren open op 15 maart

Op zaterdag 15 maart opent RSZK Kerkebogten voor jong en oud haar deuren en wordt u welkom geheten door medewerkers en vrijwilligers van de RSZK. 
Wij nodigen iedereen van harte uit om tussen 11.00 en 15.30 uur een kijkje te komen nemen. De koffie en een heerlijke traktatie staan klaar en wij zullen u laten zien hoe trots we zijn op het werk dat we doen.


Lees verder

Medewerkers Rabobank met klus NLdoet aan de slag bij RSZK Merefelt

Op vrijdag 21 maart 2014 gaan medewerkers van de Rabobank een gezellige middag organiseren in RSZK Merefelt in Veldhoven. Het thema van deze middag is de lente!
Lees verder

Gouden PREZO Keurmerk voor RSZK Hulp bij het huishouden

In december 2013 heeft RSZK Hulp bij het huishouden het Gouden PREZO Keurmerk ontvangen. PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg. De toekenning van dit keurmerk geschiedt door het onafhankelijke en geaccrediteerde kwaliteitsinstituut Perspekt.
Lees verder

Vanaf 1 februari een internationaal rekeningnummer

Vanaf 1 februari 2014 betaalt iedereen in Europa met zijn/haar internationale rekeningnummer (IBAN). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige nummer. Ook voor de incasso van bedragen maken wij gebruik van IBAN.
Lees verder

Beweegtuin in beweging

Afgelopen zomer werd de beweegtuin van RSZK Merefelt feestelijk geopend. Maar de beweegtuin blijft zoals het hoort in beweging. Zo zal er over een poosje nog een mooi onderdeel  aan toegevoegd worden, namelijk een prachtige bank gemaakt door studenten van Sondervick.
Lees verder

WSZ overhandigt sleutels van groepswoningen Kerkebogten aan RSZK

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) heeft aan 't Gebint in de wijk Kerkebogten in Eersel vier groepswoningen voor kleinschalige verpleeghuiszorg gerealiseerd. Op woensdag 27 november kreeg Dianne Engels (lid Raad van Bestuur RSZK) de sleutels van de vier groepswoningen overhandigd van Gerrit van der Weijst (directeur WSZ).
Lees verder

Geheugen Bewaar Service’ bij RSZK Merefelt in gebruik genomen

‘‘Bewaar de herinneringen die je NU nog hebt over het VERLEDEN, voor de TOEKOMST’.
Dat is het doel van de Geheugen Bewaar Service die op dinsdag 26 november jl. officieel in gebruik werd genomen bij RSZK Merefelt.
De Geheugen Bewaar Service is een samenwerking tussen de RSZK en drie culturele instellingen in Veldhoven: Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis, Geheimen van Veldhoven en museum ‘t Oude Slot en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Dela fonds, Fonds Nuts/Ohra, Stichting RCOAK en Stichting Mooier Merefelt.
Lees verder

Eerste Beursvloer Eersel zeer succesvol!

RSZK is één van de founders van Beursvloer Eersel. Gisteren heeft de 1e editie van dit evenement plaatsgevonden. In totaal zijn er 92 deals gesloten met een waarde van ruim € 71.000.
Lees verder

RSZK biedt huishoudelijke hulp en comfortdiensten aan op particuliere basis

Vanaf 1 november biedt de RSZK, onder de naam ‘Huishoudelijke Hulp & Co’, op particuliere basis, huishoudelijke hulp en comfortdiensten aan voor iedereen. Ouderen, mantelzorgers maar bijvoorbeeld ook tweeverdieners met jonge kinderen kunnen gebruikmaken van deze nieuwe dienst.


Lees verder

Omroep Brabant doet verslag van transformatieproces RSZK

De herstructurering van de zorg heeft grote gevolgen voor zorgorganisaties en dus ook voor de RSZK.
Op 24 oktober doet Omroep Brabant verslag van de veranderingen in de zorg en de consequenties voor de RSZK.


Lees verder

De zorg verandert; de RSZK verandert mee. Hoe de RSZK zich voorbereidt op de toekomst

De zorg en ondersteuning voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken gaat in Nederland op de schop. In de nieuwe rolverdeling bekijken mensen eerst: wat kan ik zelf doen, wat kan ik zelf betalen en wat kan ik vragen aan mijn familie en aan mensen uit mijn omgeving?
Lees verder

Omleidingsroute voor RSZK Floriaan: 21 oktober tot 29 november

Tussen 21 oktober en 29 november vinden er wegwerkzaamheden plaats in Bladel die ervoor zorgen dat RSZK Floriaan via een alternatieve route bereikbaar zal zijn.


Lees verder

Week van de Mantelzorg

Zorgt u voor een ander, dan bent u mantelzorger en is deze week speciaal voor u bedoeld. In deze week willen we u graag bedanken, als blijk van waardering voor uw langdurige, onbetaalde zorg voor anderen.
Lees verder

Schitterend feest voor 100-jarige bewoner van RSZK t' Hofhuys

Namens het gemeentebestuur van Bergeijk en de dorpsraad van Luijksgestel bood de burgemeester van Bergeijk de Heer Driek van de Vondervoort op donderdagmiddag 13 oktober, op de honderdste verjaardag van de Heer Joan Jansen, hem een prachtige bank met inscriptie aan in de achtertuin van Lucia in Luijksgestel waar de bank ook geplaatst is.


Lees verder

RSZK Merefelt organiseert diverse activiteiten op zaterdag 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober is de internationale dag van de palliatieve zorg. Op deze dag organiseert hospice Merefelt in RSZK Merefelt van 13.00 - 16.00 uur diverse activiteiten. Palliatieve zorg betekent zorg in de laatste fase van het leven. Tijdens deze dag willen we mensen bewust maken van de mogelijkheden. Veel mensen kennen namelijk niet de juiste wegen en moeten hierdoor onnodig lang zoeken naar geschikte hulpverlening.
Lees verder

Tandemkanjers

Na een week van pasta eten, goede nachtrust en vooral veel trainen, was het afgelopen weekend dan zo ver; de tandemtocht ‘2bike4alzheimer'. Een 24-uurse fietstocht, met de doelstelling om per tandem 400 kilometer af te leggen en geld op te halen voor onderzoek naar dementie bij jonge mensen.
Lees verder

De avond van de dementie

Op 26 september en 8 oktober organiseert de RSZK in samenwerking met de Rabobank de ‘Avond van de dementie.’ De avonden vinden plaats in het auditorium van het Rabobankkantoor in Bladel.


Lees verder

Open Dag Zorgboerderij De Ganzestart en Ganzehoeve

Op zaterdag 14 september opent Zorgboerderij De Ganzestart en Ganzehoeve in Hapert haar deuren. Belangstellenden zijn tussen 10.00 - 16.00 uur van harte welkom om kennis te maken met de zorgboerderij en haar activiteiten.
Lees verder

Filmpje over hervormingen in de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs een filmpje gepubliceerd waarin de Staatssecretaris uitlegt wat de hervormingen in de langdurige zorg gaan betekenen.
Lees verder

Bekijk hier het Vitaal Journaal met Myrna Goossen

Het ActiZ Vitaal Journaal is een nieuw interactief online journaal dat gemaakt wordt in het kader van de campagne "Het Nieuwe Ouder Worden". Het Vitaal Journaal wordt gepresenteerd door Myrna Goossen (bekend van o.a. KoffieMAX en Aperitivo). 
 

Lees verder

Jaarbericht 2012 staat online

Het RSZK jaarbericht 2012 staat voor u klaar. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. Familiezorg & Zorgleefplan, Cliëntenraad, Hospice Merefelt en Welzijnsactiviteiten.
Lees verder

RSZK op de fiets voor het goede doel!

RSZK - medewerkers Sjanet Craens en Els Donkers willen geld inzamelen voor onderzoek en aandacht voor de ziekte van Alzheimer. Dit doen zij door deel te nemen aan een tandemtocht op route in Nederland.
"Wij doen een beroep op mensen om deze actie te ondersteunen. Een bijdrage van u, klein of groot, gaat naar deze speciale actie van Alzheimer Nederland. Sponsorgeld gevraagd dus! Een collectebus treft u aan bij de receptie van RSZK Floriaan. Ook online kunt u geld doneren."
Lees verder

Beweegtuin RSZK Merefelt feestelijk geopend

Op dinsdag 2 juli is de nieuwe beweegtuin voor ouderen in Woonzorgcentrum RSZK Merefelt geopend door mevrouw Blakenburg (cliente van de RSZK), wethouder Maarten Prinsen en Dianne Engels (namens Stichting Mooier Merefelt). Mede dankzij de steun en hulp van de gemeente Veldhoven, Wijkplatforms, Stichting Mooier Merefelt en het Sondervick College is deze beweegtuin gerealiseerd.
Na de officiele opening werden de diverse beweegtoestellen enthousiast uitgetest door het groot aantal aanwezigen.


Lees verder

Beursvloer Bladel genomineerde voor Brabantse Kempen Trofee 2013

Beursvloer Bladel was een van de genomineerden voor de Brabantse Kempen Trofee 2013 die op 30 juni jl. tijdens het Brabantse Kempen Festival werd uitgereikt. De RSZK is mede-organisator geweest van Beursvloer Bladel.
Lees verder

2 juli a.s. Opening beweegtuin voor ouderen RSZK Merefelt Veldhoven

Op dinsdag 2 juli a.s. wordt de nieuwe beweegtuin voor ouderen in Woonzorgcentrum RSZK Merefelt geopend. Mede dankzij de steun en hulp van de gemeente Veldhoven, Wijkplatforms, Stichting Mooier Merefelt en het Sondervick College is deze beweegtuin gerealiseerd.


Lees verder

100-jarige heer Somers krijgt bankje in tuin RSZK Merefelt Veldhoven

Op 11 juni jl. vierde de heer Somers, client van RSZK Thuiszorg, zijn 100e verjaardag. Ter gelegenheid hiervan kreeg hij van de gemeente Veldhoven een tuinbank cadeau en bezoek van burgemeester Mikkers.Lees verder

RSZK opent Dorpsservicepunt in Luyksgestel

Sinds 10 juni is het Dorpsservicepunt van de RSZK in de Kerkstraat van Luyksgestel geopend. Van maandag tot en met vrijdag staan medewerkers van de RSZK klaar om uw vragen op het gebied van zorg- en dienstverlening van de RSZK te beantwoorden. Indien noodzakelijk kunnen onze medewerkers direct zaken voor u regelen.
Lees verder

Bouw nieuwe groepswoningen RSZK Kerkebogten bereikt hoogste punt

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) is aan ’t Gebint in de wijk Kerkebogten in Eersel begin november gestart met de realisatie van vier groepswoningen voor kleinschalige verpleeghuiszorg. Deze woningen zullen onderdak gaan bieden aan 28 cliënten van de RSZK. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en is het metselwerk van de buitenmuren bijna op hoogte.


Lees verder

Eerste RSZK-medewerkers volgen simulatie dementie

Vandaag hebben de eerste RSZK-medewerkers (van intotaal 100 medewerkers) ervaren hoe het is om dementie te hebben. De simulatiecabine van Into D'mentia is namelijk vanochtend geplaatst aan de achterzijde van RSZK Floriaan in Bladel.


Lees verder

De heer Somers viert 100e verjaardag

De heer Somers, woonachtig in Veldhoven en cliënt van de RSZK, viert dinsdag 11 juni zijn 100e verjaardag.
Lees verder

15 juni: Open Dag bij samenwerkingspartner WVK-groep Bladel

Graag willen we de open dag bij de WVK-groep Bladel bij u onder de aandacht brengen. Deze wordt gehouden op zaterdag 15 juni, van 10 tot 16 uur.
Lees verder

RSZK laat 100 medewerkers zelf ervaren wat het is om dementie te hebben

Dementie is een ingrijpende ziekte. Het is vaak lastig te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt en hoe je daar het beste mee om kunt gaan; waarom hij of zij soms anders reageert en welke emoties daarvan de oorzaak zijn.
De RSZK hecht er veel waarde aan dat juist de medewerkers zelf ervaren wat het is dementie te hebben en hierdoor nog betere zorg kunnen verlenen aan mensen met dementie. Maar liefst 100 medewerkers worden getraind in de simulatiecabine van Into D’mentia.


Lees verder

Insluiper in RSZK Merefelt gearresteerd

Dinsdagmiddag 4 juni is een insluiper betrapt en gearresteerd in RSZK Merefelt. Deze man wordt ervan verdacht persoonlijke eigendommen van cliënten te hebben ontvreemd.


Lees verder

Eerste Oma van de Maand gekozen!

De RSZK is gestart met een online fotoactie: Opa of Oma van de maand. Inmiddels hebben we een eerste slagroomtaart kunnen uitreiken aan Oma van de maand mei!

Lees verder

Dianne Engels sprak op landelijk In voor Zorg!-congres

Op maandag 27 mei jl. heeft Dianne Engels, lid Raad van Bestuur van de RSZK, gesproken tijdens een landelijk congres van In voor Zorg!. Voor allen die betrokken zijn bij de besluitvorming over veranderingen in de langdurige zorg en ondersteuning. Tijdens dit congres stond de hervormingsagenda voor de langdurige zorg én de impact hiervan op zorgorganisaties centraal.
Lees verder

Opening Dementiecafé Veldhoven

Op dinsdag 28 mei wordt in Veldhoven het Dementiecafé geopend. De RSZK is een van de partners van dit initiatief. Het dementiecafé is er voor de (beginnend) dementerende, de familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.


Lees verder

RSZK Hulp bij het Huishouden genomineerd voor 'De Handreiking 2013'!

RSZK Hulp bij het Huishouden is door de Stichting Levensverhaal genomineerd voor de prijs ‘De Handreiking 2013'. Deze prijs is voor bedrijven die werkzoekende(n) een bijzonder mooie kans hebben geboden om (wederom) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Door op een eigen, unieke wijze invulling te geven aan het vinden en benutten van de mogelijkheden die de arbeidsmarkt te bieden heeft.
Lees verder

Fotoverkiezing: Opa of Oma van de Maand

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen is gestart met een online fotoactie. Als kind, kleinkind, neefje of nichtje vind je jouw opa of oma natuurlijk de leukste en liefste opa of oma ter wereld. Of bent uzelf de grappigste Opa of Oma? Grijp dan nu je kans om de wereld te laten zien dat je gelijk hebt!
Doe mee met de RSZK fotoverkiezing: Opa of Oma van de Maand!

Lees verder

Jubileum RSZK Kempenland zéér geslaagd

Op 15 mei jongstleden was het precies 50 jaar geleden dat de deuren van RSZK Kempenland opengingen.
Lees verder

RSZK Kempenland bestaat 50 jaar

Vandaag, woensdag 15 mei, bestaat RSZK Kempenland 50 jaar! De cliënten, medewerkers en vrijwilligers worden vandaag extra verwend!
Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw De Bruijn

Uit handen van burgemeester Swachten ontving Bertha de Bruijn, bewoonster van woonzorgcentrum RSZK Kempenland in Bladel, vrijdagochtend 26 april een Koninklijke onderscheiding. Hiermee is zij nu 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'.


Lees verder

RSZK organiseert Beursvloer Bladel 13 juni a.s.

De RSZK is één van de founders van de 1e editie van de Beursvloer in de gemeente Bladel. Samen met de gemeente Bladel, het GOW en de ondernemersvereniging OBGB organiseert de RSZK een maatschappelijke Beursvloer op 13 juni in het Pius-X College.

Lees verder

Zorgboerderij Ganzestart en Ganzehoeve viert feest!

Deze maand bestaat Zorgboerderij Ganzestart en Ganzehoeve 5 jaar. Deze zorgboerderij in Hapert is onderdeel van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK). Ter gelegenheid van deze vijfde verjaardag worden deze week diverse feestelijke activiteiten voor de cliënten georganiseerd. 


Lees verder

RSZK start onderzoek naar eten en drinken

 Lekker eten vinden we allemaal belangrijk. Zeker voor onze cliënten is de maaltijd vaak één van de hoogtepunten van de dag. Samen eten en drinken zorgt voor gezelligheid, maar kan ook bijdragen aan het voorkomen van ondervoeding en verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen.
Lees verder

Avond van de dementie op 18 april

Op donderdagavond 18 april organiseert de RSZK samen met de gemeente Bladel, de 'Avond van de dementie'. Alle burgers, bedrijven en instellingen uit Bladel en omgeving die meer weer willen weten over dementie zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. De avond vindt plaats bij RSZK Floriaan, Wielewaal 10 in Bladel.
Lees verder

Open dag Zorgboerderij Mc Sweeney's 7 april a.s.

Zorgboerderij Mc Sweeney's in Vessem opent op 2 april voor het eerst haar deuren. Deze zelfstandige zorgboerderij houdt voor geinteresseerden op 7 april a.s. een open dag van 11-15 uur.Lees verder

Week van Zorg en Welzijn bij RSZK groot succes!

Afgelopen week hebben zorginstellingen in Nederland hun deuren geopend om het publiek kennis te laten maken met de zorg. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen heeft gedurende deze week 2 locaties opengesteld. Op woensdag was er een inloopmiddag en avond in RSZK Kerkebogten te Eersel en op zaterdag was er een openmiddag in RSZK De Hoevenakkers te Waalre.


Lees verder

RSZK neemt deel aan de Week van Zorg en Welzijn 11-16 maart

Zorginstellingen in Nederland openen gedurende deze week hun deuren om het publiek kennis te laten maken met de zorg. Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen laat graag aan u zien hoe wij onze cliënten optimaal verzorgen en in zoveel mogelijk wensen en behoeften voorzien. En wat wij voor de thuiswonende senioren uit Waalre kunnen betekenen!

Lees verder

Brochure 'Alles op een rijtje' voor iedereen die met dementie te maken heeft

Alles op een rijtje is een brochure, speciaal ontwikkeld voor dementerenden en hun naasten. Maar ook voor hulpverleners is dit een handig naslagwerk.


Lees verder

Mantelzorgpas voor mantelzorgers in Waalre

Wat als je als mantelzorger in het ziekenhuis beland en je licht dementerende partner zit alleen thuis? Veel mantelzorgers gaan met een bezwaard gevoel snel een boodschap doen.
Voor die situaties is er nu de mantelzorgpas!


Lees verder

Expositie beelden in de Zevenster Locatie RSZK Floriaan

Vanaf 28 februari 2013 tot 1 juni 2013 is er een  wisselende exposities van kunstenares Joke Heesters te bezichtigen in de Zevenster.


Lees verder

14 februari Alzheimer Cafe Eersel

De huisarts is degene waar mensen het eerst komen als er vragen komen over de gezondheid en bij klachten over het geheugen en dementie. Wat kan een huisarts doen om mensen op het juiste spoor te zetten en welke rol blijft de huisarts spelen gedurende het proces?


Lees verder

Zorgsite: handig hulpmiddel voor mantelzorgers

Inwoners van de gemeente Veldhoven kunnen gebruik maken van een handig hulpmiddel om op een eenvoudige manier een bezoek- en zorgrooster te maken, voor zichzelf of voor anderen waarvoor zij zorgen. 


Lees verder

RSZK richt met collega-zorginstellingen informatiepunt dementie op

Voor iemand met dementie (of het vermoeden daarvan) en zijn familieleden is het krijgen van de juiste informatie, praktische hulp en begeleiding erg belangrijk. Daarom heeft de RSZK samen met een aantal collega-zorginstellingen uit de regio, een informatiepunt dementie opgericht.


Lees verder

RSZK werkt met gemeente samen aan 'Dementievriendelijke gemeente Bladel'

In 2030 zal het aantal mensen met dementie in Bladel meer dan verdubbeld zijn ten opzichte van 2012. De Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie schat het aantal dementerenden in 2030 in de gemeente Bladel op 585.
Daarom heeft wethouder Veldhuizen als één van de eerste Brabantse wethouders de Intentieverklaring ‘Dementievriendelijke gemeente Bladel’ ondertekend. De RSZK is onderdeel van het Netwerk Dementievriendelijke gemeente Bladel en werkt hierin samen met de gemeente.


Lees verder

RSZK gaat samenwerken met WVK-groep Bladel

De RSZK en WVK-groep gaan samenwerken in het project Functiecreatie. De organisaties willen de werkdruk in de verpleeg- en verzorgingshuizen van de RSZK verminderen.


Lees verder

7 RSZK-vrijwilligers ontvangen vrijwilligerspenning Waalre

Maar liefst 7 RSZK-vrijwilligers hebben op 12 december jl. een vrijwilligerspenning ontvangen, uitgereikt door burgemeester De Wijkerslooth van Waalre.
Lees verder

Bank voor 100-jarige mevrouw Van den Bosch in RSZK Floriaan

Op 15 december 2012 is mevrouw J.M. van den Bosch-Willemen uit Bladel 100 jaar geworden. Mevrouw Van den Bosch woont in RSZK Floriaan. Als herinnering aan deze 100ste verjaardag plaatste de gemeente een bank in de binnentuin van afdeling Iepenlaan, van RSZK Floriaan in Bladel. Mevrouw Van den Bosch kan dan bij lekker weer van haar bank genieten.

De bank werd onthuld door burgemeester A.H.J.M. Swachten in aanwezigheid van mevrouw Van den Bosch en haar familie.


Lees verder

RSZK zoekt cliëntvertrouwenspersoon voor RSZK Kerkebogten Eersel

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen zoekt per 1 januari 2013 voor RSZK Kerkebogten, te Eersel, een cliëntvertrouwenspersoon.


Lees verder

Bouw groepswoningen in RSZK Kerkebogten Eersel

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) is aan ’t Gebint in de wijk Kerkebogten in Eersel begin november gestart met de realisatie van vier groepswoningen voor kleinschalige verpleeghuiszorg. Deze woningen zullen onderdak gaan bieden aan 28 cliënten van de RSZK.


Lees verder

RSZK: één van de drie pilot organisaties voor het project Functiecreatie in de V&V!

De komende jaren worden de Verpleeg- en Verzorgingshuizen (V&V) geconfronteerd met een stijgende zorgvraag en een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, met name op niveau 3 en hoger. V&V instellingen staan daarmee voor de uitdaging om nieuwe medewerkers aan te trekken en het huidige personeel te binden. Voor de sector Sociale Werkvoorziening (SW) is het van belang om medewerkers in het reguliere werkveld te plaatsen.

Deze ontwikkelingen zijn aanleiding geweest voor het onderzoekscentrum Disworks, dat is verbonden aan de Universiteit van Maastricht, om het project Functiecreatie te ontwikkelen.Lees verder

Kinderen schenken 20.000 theezakjes aan clienten RSZK

Op 7 november hebben 4 meiden (9 jaar) maar liefst 20.000 theezakjes overhandigd aan de RSZK. Ivonne Megens, teamleider Welzijn & Dienstverlening, nam deze grote partij voor de cliënten in ontvangst.


Lees verder

Zorgorganisaties in Eersel gaan samenwerken

Professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en familie en kennissen van thuiswonende hulpbehoevenden in Eersel gaan nauwer samenwerken.
Lees verder

Bent u mantelzorger? Neem dan deel aan een leuke activiteit tijdens de Mantelzorgweek Veldhoven van 5 t/m 11 november

Zorgt u voor een ander? En bent u mantelzorger? Dan is deze week voor u bedoeld!


Lees verder

Kom op 29 oktober naar onze inloopavond voor een uitdagende baan bij de RSZK!

Op 29 oktober a.s. vindt er in RSZK Merefelt een inloopavond plaats voor werkzoekenden in de (thuis)zorg. Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de thuiszorg òf in een van onze verpleeg- of verzorgingshuizen en wil je zelf bepalen waar en wanneer je werkt? Dan ben je van harte welkom!


Lees verder

In najaar filmopnames bij de RSZK

In het najaar vinden er bij de RSZK filmopnames plaats. De RSZK is druk bezig om van alle locaties een film te maken waarin een beeld wordt gegeven van de faciliteiten en woon- en leefomgeving.
Lees verder

Opening RSZK KempenVitaal Reusel op 11 oktober

Op 11 oktober aanstaande opent RSZK KempenVitaal op de Marialaan 38 in Reusel. Tussen 14.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers een kijkje te komen nemen in onze nieuwe praktijk. Bovendien is er voor alle bezoekers een kleine attentie.


Lees verder

13 oktober Opening trapveldje voor jeugd buurtverenigingen Pleintje en Mabo bij RSZK Kempenland

Een door veel kinderen (en ouders) gekoesterde wens gaat op zaterdag 13 oktober in vervulling. Dankzij de medewerking van Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) kunnen kinderen uit de wijken Pleintje en Mabo vanaf nu in de eigen omgeving veilig een balletje trappen.


Lees verder

Kom in oktober kennismaken met alle RSZK-verenigingen

Bent u op zoek naar een gezellige vereniging en een leuke invulling van uw vrije tijd? Bijvoorbeeld koersbal of wilt u samen met anderen meer bewegen? Of is handwerken uw hobby?
Bezoek dan onze verenigingenmarkt en maak kennis met het grote aantal verenigingen van RSZK Welzijn.


Lees verder

RSZK Welzijn drie keer in de prijzen met verwenzorgideeën!

Elk jaar looft zorgverzekeraar CZ een verwenzorgprijs uit met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar is het thema “Een Lach kan de zorg optillen en lichter maken!”

RSZK Welzijn heeft in totaal 18 fantastische ideeën ingestuurd en is met 3 van deze ideeën in de prijzen gevallen!


Lees verder

RSZK succesvol in geriatrische revalidatie

Per jaar ontvangen vele duizenden ouderen revalidatiezorg naar aanleiding van bijvoorbeeld een ongeval, functieverlies, een operatieve ingreep of een ernstige ziekte. Vanaf 1 januari 2013 wordt deze zorg niet meer bekostigd vanuit de ABWZ maar moeten Verzorgings- en Verpleeghuizen die deze vorm van evalidatie van ouderen willen leveren, de zorgkosten via een nieuw systeem registreren en declareren. Deze maatregel uit het regeerakkoord zal leiden tot een hogere kwaliteit en doelmatigheid van de zorg.
Lees verder

13 juni symposium 'Geriatrische revalidatie'

Op woensdag 13 juni 2012 organiseert de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen in haar locatie
RSZK Merefelt in Veldhoven het symposium ‘Geriatrische revalidatie: wat maakt het tot een succes?’


Lees verder

Start bouw 32 appartementen plan Kempenland Bladel

Op 4 juni jl. is gestart met de bouw van 32 ruime appartementen in plan Kempenland te Bladel. Opdrachtgever is Woningstichting de Kempen. De appartementen zijn bestemd voor mensen die zelfstandig kunnen wonen maar daarbij ondersteuning nodig hebben, door bijvoorbeeld thuiszorg of hulp bij het huishouden.


Lees verder

Praktijkbegeleidster Elly Lavrijsen genomineerd als ZorgUitblinker

Elly Lavrijsen, praktijkbegeleidster bij de RSZK, is genomineerd als ZorgUitblinker van Zorg VoorBeter!


Lees verder

Informatiemiddag voor familiementoren, -bewindvoerders en -curatoren

Wat zijn uw rechten en plichten als benoemd familiementor, -curator of
-bewindvoerder? Ervaart u de samenwerking met de (zorg) organisatie als moeizaam? Ondervindt u problemen in het omgaan met andere familieleden?


Lees verder

Op zoek naar werk in de ouderenzorg? Kom dan op 13 maart a.s. langs!

Ben je op zoek naar boeiend werk in de ouderenzorg? Kom dan op dinsdag 13 maart a.s. naar onze locatie RSZK 't Laar in Waalre. En kijk wat de mogelijkheden zijn!


Lees verder

Ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK) richt in Rundgraafpark te Veldhoven een ontmoetingscentrum in voor dementerenden en hun mantelzorgers. Momenteel wordt het programma voor dementerenden en het ondersteunings-programma voor mantelzorgers ontwikkeld.Lees verder

RSZK Flexbureau van start!

Wil je zelf bepalen wanneer je wilt werken? Dan is een functie als ZorgFlex-medewerker bij de RSZK de oplossing voor jou!

Lees verder

Prijswinnaars kleurwedstrijd RSZK Merefelt

Tijdens de open dag in RSZK Merefelt, in december jl., werd er uiteraard ook aandacht geschonken aan de jeugdige bezoekers. Naast een ballonnenclown konden kinderen geschminkt worden. Maar ook meedoen aan een kleurwedstrijd.
Uit de vele inzendingen heeft de jury 3 prijswinnaars gekozen.

Lees verder

Doe mee met 55+ FIT!

Beweegt u graag? Dan is de 55+ FIT groep iets voor u. Een groep senioren van 55 tot 75 jaar die wekelijks 1,5 uur fanatiek sporten. Ieder op zijn eigen niveau.


Lees verder

RSZK Merefelt feestelijk geopend!

RSZK Merefelt is op 9 december jl. officieel geopend. Leo van Erp (voorzitter Raad van Bestuur) en Dorien Sommers (manager Zorg RSZK Merefelt) onthulden op ludieke wijze een kunstwerk met als thema 'Een vlucht van herinneringen'.


Lees verder

Actiz-medewerkers werken dag mee bij de RSZK

Onlangs hebben 4 Actiz-medewerkers een dag meegewerkt in RSZK Kerkebogten te Eersel. In het kader van het 5-jarig bestaan van deze brancheorganisatie gaan Actiz-medewerkers het land in om een extra handje toe te steken in de zorg.
Sandra van Beek, Suzan van den Boer, Ivette Heesbeen en Ineke van Elst staken hun handen uit de mouwen voor de cliënten van RSZK Kerkebogten te Eersel. “Een verrijking”, aldus de dames.


Lees verder

Stem op RSZK Merefelt, genomineerd voor vrijwilligersprijs 2011!

RSZK Merefelt is genomineerd voor de vrijwilligersprijs 2011. Met deze prijs willen de gemeente Veldhoven en het Vrijwilligersbureau van Stimulans graag hun waardering tonen voor vrijwilligersorganisaties.


Lees verder

Leo van Erp schrijft boek ‘Op zoek naar een mens’

Leo van Erp, voorzitter Raad van Bestuur van de RSZK, is sinds 1979 actief in de welzijn- en zorgsector in Nederland. Uit zijn eigen ervaringen heeft Leo columns geschreven over de ouderenzorg. Deze columns zijn gebundeld in een boek: ‘Op zoek naar een mens’ dat onlangs is uitgegeven.


Lees verder

Nieuwe bouwplannen RSZK De Hoevenakkers in Waalre

Sinds 2005 hebben de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK)  en Woningstichting de Kempen (WdK) plannen om nieuwbouw te realiseren bij RSZK De Hoevenakkers in Waalre. Doelstelling hierbij is een volwaardig verpleeghuis en diverse zorgwoningen te bouwen.
Door de vanaf 2005 snel veranderende wet- en regelgeving, zoals de invoering van de zorgzwaartebekostiging en de normatieve huisvestingscomponent, worden de RSZK en WdK genoodzaakt de voorbereidende bouwactiviteiten voor de nieuwbouw van RSZK De Hoevenakkers te stoppen.


Lees verder

VKGE sponsort kienplankjes voor RSZK 't Hofhuys

Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg heeft, in het kader van haar 30-jarige bestaan, een sponsorfietstocht gehouden. Met het opgehaalde geld hebben ze ondermeer kienplankjes voor cliënten van RSZK ’t Hofhuys gesponsord.


Lees verder

Stichting Steunfonds RSZK maakt inzet MiMakkus mogelijk

Het bestuur van Stichting Steunfonds RSZK maakt het dankzij een financiële bijdrage mogelijk om in RSZK Floriaan het komende jaar 50 keer een MiMakkus in te zetten.


Lees verder

RSZK door SRE beloond met Groene Handdruk

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven heeft onlangs de RSZK beloond met een Groene Handdruk. De 'handdruk' bestaat uit een trofee en een aanmoedigingsprijs van €350,- voor een initiatief waarmee de biodiversiteit in de openbare ruimte van het SRE-gebied wordt bevorderd.


Lees verder

RSZK 'fluitend' van start met In voor Zorg!

Met een fluitsignaal en uitreiking van maar liefst 13 locatieborden, is woensdag 28 september jl.  het project ‘In voor Zorg’ van start gegaan!
In dit project gaan we als organisatie onder andere bekijken hoe we de verschillende disciplines die we binnen onze stichting hebben zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. In voor Zorg! wordt vanuit de overheid gesteund door middel van subsidie, die gebruikt wordt voor het inzetten van ‘In voor Zorg’-coaches. Zij ondersteunen de medewerkers op de afdelingen, de managers van verschillende onderdelen en geven vorm aan het project.


Lees verder

RSZK steunt initiatief wereldrecordpoging MMC- samen tegen borstkanker

Oktober is de internationale borstkankermaand. Máxima Medisch Centrum gaat zaterdag 1 oktober een wereldrecord verbreken: het grootste menselijke Pink Ribbon lint ter wereld. Met deze wereldrecordpoging is het de bedoeling om geld in te zamelen voor Pink Ribbon en stichting Máxima.

De RSZK steunt dit initatief en wil dit graag onder de aandacht brengen.


Lees verder

Waar komt u ons tegen? - agenda

Tijdens diverse evenementen kunt u kennis maken met de RSZK en de diensten en zorg die wij bieden. Zie de agenda.
Lees verder